На сьогоднішній день існує велика кількість обладнання для смаження і випікання. Серед цього різноманіття помітно виділяється конвекційна піч, завдяки якій професійні кухарі можуть приготувати до 70% страв. Як і у будь-якого професійного обладнання, у конвектора є маса особливостей, завдяки яким його використання підтверджує важливість професійного обладнання на кухні.
Конструкція та управління
Будь-яка конвекційна піч, побутова, і, зокрема професійна, мають практично ідентичну конструкцію. Зовні вони являють собою якісний корпус з нержавіючого металу. Усередині розташовані нагрівальні елементи, а сам корпус є жароміцним, що сприяє тривалій і безперебійній роботі професійного обладнання.
Залежно від моделі, існує кілька типів управління. Найпопулярнішим є електромеханічний, у якому передбачено кілька механізмів для регулювання роботи обладнання. Конвекційна піч може регулювати свою роботу автоматично, якщо в ній передбачена така програма або задано відповідні налаштування.
Види та функції
Існує дві категорії, до яких може належати та чи інша конвекційна піч - професійної, або побутової. Побутові печі дещо більші за звичайні мікрохвильовки, а влазять у них 4 середніх дека. Промислові або професійні, використовуються у сфері громадського харчування, їхній об'єм перевищує 25 літрів, а кількість функцій більша, ніж у побутових.
Будь-яка побутова або професійна конвекційна піч має свої переваги. Наприклад, це циркуляція гарячого повітря, завдяки якій потік охоплює всю площу їжі, що готується, що робить її смак набагато кращим. Однак для хорошої роботи з циркуляцією повітря потрібен ще один важливий момент, інакше конвекційна піч буде тільки сушити їжу.
Сучасні моделі печей оснащені такою функцією, як зволоження повітря. Це дає змогу їжі, що готується, виходити соковитою. Для деяких моделей передбачено три варіанти зволоження їжі - механічний, напівавтоматичний і автоматичний. Всі три варіанти істотно позначаються на вартості обладнання. Слід вибирати за частотою використання печі. Рідше - механічний спосіб, а часте використання - автоматичний режим.
Організувати доставку професійної конвекційної печі та іншого професійного обладнання для бізнесу в сфері громадського харчування можна також і в: Одеса, Харків, Львів, Дніпро, Івано-Франківськ, Ужгород