Класичний круасан є ключовою складовою італійського та французького сніданку, як вважає багато шеф-кухарів найкращих європейських ресторанів. Вони обирають традиційні інгредієнти, підібрані зі знанням справи, щоб досягти ідеального і водночас простого продукту. Секрет полягає в оптимальному співвідношенні інгредієнтів і правильному їхньому використанні, в результаті якого виходить не просто солодка булочка, а справжній витвір кулінарного мистецтва. Представляємо Вам один із традиційних європейських рецептів приготування класичного круасана.
Інгредієнти:
- Борошно - 1 кг
- Цукор - 150 г
- Масло вершкове - 100 г
- Яйця - 5 шт
- Дріжджі - 50 г
- Вода - 350 г
Процес:
Замісити інгредієнти в тістомісі. І залишити розстоюватися тісто в розстійній камері за 30-32°С доти, доки воно не досягне оптимального об'єму. Пом'яти тісто, щоб упевнитися, що воно готове. Тісто має бути добре насичене повітрям, залишаючись не надто м'яким і не надто тугим. Поставити тісто в морозильну камеру на 25-30 хвилин (час залежить від кількості тіста).
Сформувати брусок із 700 г масла і 200 г борошна. Посипати злегка стіл борошном. Дістати тісто з морозильної камери. Зробити перше розкочування тіста на тісторозкатувальній машині і скласти його в три шари. Продовжувати так: розкачати масу так, щоб вона досягла товщини 5 мм. На 2/3 поверхні розташувати брусок масла і загорнути його в тісто. Здійснити друге розкочування тіста, щоб його товщина була 8 мм. Залишити тісто в холодильнику на 15-20 хвилин.
Перейти до формування: згорнути лист з обох боків і порізати на смужки вагою 55-60 г. Розрізати на трикутники, покласти на них крем і загорнути в круасан. Викласти на попередньо змащене деко і помістити в конвекційну піч за температури 180-200°С.
Джерело: Компанія "Європейські Технології Обладнання"