Посуд для японської кухні може знадобитися ресторану, в меню якого входять японські кулінарні страви: суші, роли, сашимі, місо-супи та інше. Останнім часом японська кухня стала дуже популярною і зараз у меню майже кожного ресторану можна знайти цей розділ.
У цій статті ми розглянемо, яким же все-таки має бути посуд для японської кухні.
У країні висхідного сонця кожен прийом їжі, за традицією, відіграє важливу роль, як естетичну, символічну, так і духовну, при цьому використовуються різноманітні соусники, тарілки (здебільшого прямокутні та квадратні); підноси, чайники та чашки незвичної форми й об'єму.
Основні критерії при виборі посуду для японської кухні:
- колірна гамма посуду має бути тільки трьох кольорів: білий, чорний і червоний, допускається поєднання цих трьох кольорів разом;
- матеріал виготовлення: порцеляна, кераміка або дерево, металеві предмети мають бути відсутніми, оскільки в Японії метал, традиційно, вважається похоронним атрибутом;
- форми посуду, також традиційно, мають бути обтічними, навіть у квадратних і прямокутних тарілках, що, на переконання японців, сприяє гармонії під час вживання їжі за столом.
Основним загальним критерієм під час вибору посуду все ж таки залишається те, що він насамперед має бути зручним, тарілки мають компактно розташовуватися на столі, чашки та соусники мають бути такими, щоб їх легко можна було взяти однією рукою, чайники та миски мають якомога довше зберігати температуру.
Купити посуд для японської кухні сьогодні не викликає ніяких складнощів, головне мати уявлення про кулінарні страви, які Ви плануєте подавати і кількість передбачуваних відвідувачів. Все що необхідно для подачі суші Ви знайдете у нас на сайті або кваліфіковані менеджери допоможуть Вам підібрати все необхідне для цього.