Дека відрізняються як за видами залежно від їхнього призначення, так і за складом сплавів, з яких їх виготовлено. Від цих характеристик також залежать і якість випічки, і їхній зовнішній вигляд, а також вартість листів, і складність або простота у використанні.
Деко з нержавійки
Виготовляються такі листи зі спеціальної харчової сталі, яка вважається найбезпечнішим із металів для контакту з продуктами. Нержавіюча сталь довговічна, міцна, легко миється, сталеві листи дуже зручні;
прості в експлуатації. Останнім часом листи зі сталі виготовляють із подвійним відбортовуванням, з дуже зручними ручками.
Найпоширеніші дека на професійних кухнях: такі дека недорогі, піддатливий алюміній дає змогу виробляти прості
листи найрізноманітніших форм для різного призначення. Практично всі листи - решітки та сітки виготовляють саме з алюмінію. Сучасні алюмінієві листи покриваються зсередини різними антипригарними покриттями, безпечними для контакту з продуктами. Наприклад, тефлоновим, керамічним, мармуровим тощо.
Дека керамічні, скляні та інші
Зараз листи виробляють практично з усіх матеріалів, стійких до високих температур. Для домашнього використання така екзотика доволі цікава: готова страва має в такому деку естетичний вигляд, можна не перекладати її в інший посуд до подачі. Однак, на професійній кухні таким декам робити нічого - дорогі та легко б'ються, вони не придатні для навіть найскромнішого виробництва.