Тістоміс належить до такого обладнання, без якого не обійтися на жодній великій пекарні, або ж кондитерській. Позитивні якості тістомісів є незаперечними, а його наявність на кухні дає змогу виконувати всі операції, що пов'язані з замісом тіста, набагато швидше і якісніше.
За тістом
Ті, хто хоч раз мав справу з тістом, знають, що воно ділиться на два типи, а саме круте і дріжджове. Відповідно, професійні тістоміси можна від початку розділити на два види - які призначені для крутого, або ж дріжджового тіста. Тістоміси використовують два способи замішування тіста. Це порційний і безперервний спосіб.
Тістоміси з порційним замісом дають змогу готувати тісто невеликими порціями, до того ж, через певні відрізки часу. У випадку з постійним, або ж безперервним замішуванням, тістоміс робить цей процес без зупинок, видаючи "готовий" продукт.
Наявність діжі
Чаша для замішування, або діжа, можуть відрізнятися за формою, а також місткістю. До того ж, деякі виробники професійних тістомісів роблять їх нерухомими, підкатними, або ж такими, що обертаються. Все це зроблено для зручності використання.
Інструмент для замісу
Висловлюючись фігурально, інструмент для замішування є руками, якими тістоміс працює. Виділяють три види, обладнання, яке володіє різними інструментами для замісу, і це:
- z-подібний;
- s-подібний;
- планетарний.
Z-подібний тістоміс більше нагадує фаршемішалку, проте має потужнішу силову установку та міцніші елементи конструкції. За принципом роботи
S-подібний тістоміс має дуже цікаву конструкцію. Місильний інструмент являє собою літеру
Організувати доставку тістоміса та іншого професійного обладнання для бізнесу в сфері громадського харчування можна також і в: Одеса, Харків, Львів, Дніпро, Івано-Франківськ, Ужгород
Планетарний тістоміс за набором своїх функцій більше нагадує міксери. Тільки ось з крутим тістом йому часом не під силу впоратися, через слабкі інструменти для замісу. Зате, на відміну від двох інших типів, він з легкістю може приготувати кондитерські маси, листкове і навіть заварне тісто.