Піцерії дуже популярні заклади громадського харчування в даний час. Тому мережі піцерій розширюються, а деякі відкриваються заново. Однак найчастіше адміністрація ще до відкриття закладу задається важливим питанням - яке обладнання потрібно, щоб відкрити піцерію? Постараємося відповісти на нього максимально конкретно.
Перше, що необхідно для піцерії - це піч. Саме на ній виробляється піца. У свою чергу печі відрізняються за тим, на якому паливі вони працюють. Нині в піцеріях використовують такі типи печей:
- Дров'яна. Для неї потрібна система очищення газів, що відводяться.
- Газова. Вона обходиться простіше в експлуатації, але її потрібно монтувати відповідно до проєкту. Крім цього, її періодично перевіряють контролюючі органи газових служб.
- Електрична. Найпростіша в експлуатації, проте вартість споживаної електроенергії буде, швидше за все, відчутною. Тому електричні печі має сенс встановлювати з невеликою потужністю.
Наступний параметр, на який варто звернути увагу, - це конструкція. Так, за цим параметром печі бувають:
- Подові. Розраховані на відносно невелику кількість одночасно приготованих піц.
- Конвеєрні. Дуже добре підходять для використання в піцеріях з великою кількістю відвідувачів (замовлень). При виборі потрібно орієнтуватися на продуктивність і потужність.
Крім печі ще необхідний тістоміс. Не варто купувати дешевий міксер із планетарним приводом. Для піцерії краще підійде тістоміс великих обсягів. Так, об'єм чаші приладу має бути від 30 літрів і більше.
Наступний прилад - це прес для піци. Під час вибору необхідно орієнтуватися на продуктивність, можливості управління, додаткові функції. Прес для піци чудово підійде не тільки для піцерії, а й для звичайної кухні в закладі громадського харчування.
Також під час організації нової піцерії потрібно не забути купити тісторозкаточну машину. Її необхідно вибирати за технічними параметрами. Зокрема, довжиною валів, швидкістю роботи приладу, можливістю регулювання товщини листа піци.
Крім перерахованих основних агрегатів для піцерії також необхідне і додаткове обладнання. Зокрема:
- холодильник або холодильна камера;
- морозильна камера;
- спеціальний стіл для приготування піци;
- різне додаткове обладнання (наприклад, кава-машина);
- кухонний інвентар (сітки для піци, форми для піци, кухонні лопати, докери та інше).