Бути власником свого власного ресторану або кафе - це прибуткова, захоплива справа, але як відкрити свій ресторан з найменшими труднощами знати не завадить, адже для успішного старту слід виконати доволі важку та виснажливу роботу, що потребує величезної кількості часу, ретельних роздумів і, звісно ж, великих капіталовкладень. У Вас може бути унікальна ідея, продуманий бізнес-план, ідеальне місце розташування, але крім усього цього Вам знадобиться правильно підібране обладнання для кухні Вашого ресторану (кафе). Купівля обладнання для ресторанів вимагає значних попередніх витрат, але Вам навряд чи знадобиться для ресторану все обладнання, перераховане в каталозі. Перш ніж витрачати свій стартовий капітал, Вам слід детально обговорити з Вашим шеф-кухарем і головним менеджером з кухні, яке саме обладнання Вам необхідне. Основна порада: обирайте якісне, довговічне обладнання для ресторанів, яке не буде підводити Вас у найбільш невідповідні моменти.
Професійне обладнання для ресторанів значно відрізняється від звичайних побутових приладів, таких як у Вас вдома. За останні десятиліття кількість різновидів кухонного обладнання для індустрії харчування значно збільшилася. Щоб почати свій ресторанний бізнес Вам, перш за все, необхідно закупити печі, фритюрниці, міксери, блендери, пароконвектомати, овочерізки, кавоварки, диспенсери напоїв і т.д. Також, щоб облаштувати кухню Вашого ресторану/кафе, Вам потрібно буде придбати кухонні меблі (полиці, прилавки, столи, раковини тощо). І, врешті-решт, на кухні не обійтися без різного роду каструль, сковорідок, мірного посуду, ложок та іншого приладдя, необхідного для приготування їжі.
Ось короткий перелік найнеобхіднішого обладнання для відкриття власного ресторану:
Печі для ресторану
Піч - найпоширеніший пристрій на будь-якій кухні. Її використовують для приготування та розігрівання їжі до будь-якої температури. Багато печей використовується лише для випікання, чи то хліб, чи то булочки, чи то тістечка й кекси. Промислові конвекційні печі можуть бути як електричними, так і газовими. Також комерційні печі поділяються на стандартні та конвекційні печі. І ті й інші необхідні для ефективної роботи і мають бути на будь-якій кухні. Але якщо розмір приміщення є проблемою, то можна обійтися комбінованими печами, які містять у собі елементи обох видів печей. Не варто також забувати про електричні та газові плити з поверхнею для сковорідок і каструль, шашличниці, і конфорки, чия наявність залежатиме від різноманітності меню та специфіки ресторану.
Нині існує велика кількість моделей печей з різним, індивідуальним дизайном, які підійдуть під будь-які розміри кухні та будь-який інтер'єр, як класичний, так і сучасний. Поряд з печами, для нормальної роботи ресторану також будуть потрібні теплові столи для зберігання або виставки гарячих страв.
Професійні теплові столи
Вітрини для гарячих страв або теплові вітрини використовуються для зберігання гарячих страв, щоб ті не охололи, перш ніж їх подадуть. Це дає змогу персоналу готувати їжу заздалегідь і підтримувати її гарячою, доки вона не буде замовлена клієнтами. Це дає змогу обслуговувати всі замовлення швидко та якісно.
Холодильне обладнання
Мета холодильного обладнання - зберігати продукти в охолодженому стані, щоб зберегти їхню свіжість і запобігти розмноженню бактерій і зростанню плісняви, що становить небезпеку. Існує величезна кількість різновидів холодильного обладнання, які служать різним цілям, як-от зберігання овочів, фруктів, молочних виробів, напоїв, заморожування м'яса тощо. Для зручності багато професійних холодильних шаф мають скляні двері, щоб персонал міг одразу перевірити наявність товару і не витрачати даремно час, щоразу відчиняючи й зачиняючи дверцята, щоб у них зазирнути. Тим більше це призводить до швидкого псування продуктів і самої техніки. У каталозі обладнання нашої компанії Ви можете просто зараз переглянути холодильні шафи, вітрини та столи.
Так само як печі та плити, холодильне обладнання слід обирати, зважаючи на обсяги виробництва ресторану (кафе) та його місткість. Одні ресторани обмежуються невеликими холодильними камерами, а деякі обладнують цілі холодильні приміщення для зберігання великої кількості продуктів харчування. Вибір за Вами.
Льодогенератори
Промислові льодогенератори використовуються для однієї мети - виробляти багато льоду для потреб кухні. Машини для виробництва льоду спочатку продукують лід із води, а потім розбивають його на кубики. Льодогенератори на професійній кухні незамінні. Лід на кухні має багато застосувань. Його додають у напої та коктейлі, у ньому можна зберігати свіже або розморожене м'ясо та морепродукти, перш ніж кухар візьметься за їхнє приготування, що дає змогу заощадити як місце в холодильнику, так і час на походи до нього.
Професійні міксери
Кухня ресторану не може обійтися без професійного міксера. Міксери поділяються на три основні класи: настільні електричні, портативні електричні та ручні механічні міксери. Для початку можна обмежитися одним видом міксерів. Найпростіший і найшвидший спосіб змішати інгредієнти - скористатися настільним електричним міксером. До нього кріпиться металевий контейнер, у якому інгредієнти швидко змішуються. Того ж ефекту ви можете досягти і з портативним міксером, але для цього вам доведеться докласти більше зусиль, не кажучи вже про механічні ручні міксери, з якими вам доведеться неабияк попітніти.
Фритюрниці
Щоб процес приготування смаженої їжі був швидшим і гладким радимо Вам обзавестися професійною фритюрницею. Існує велика кількість моделей фритюрниць, що відрізняються розмірами, глибиною і цілями використання, але принцип їхньої роботи однаковий: продукти опускають у ємність із розігрітою олією, де вони смажаться з усіх боків. При цьому не виникає потреби постійно її перевертати і стежити, щоб вона добре просмажилася, але не пригоріла.
М'ясорубки професійні
М'ясорубка - це незамінний і багатофункціональний пристрій на будь-якій кухні. Хоча її основне призначення - перемелювати м'ясо на фарш, її також використовують для подрібнення інших видів продуктів, і навіть для виготовлення локшини, спагеті, печива, соку з м'яких фруктів і овочів.
Існує 4 основні види м'ясорубок:
- Механічна м'ясорубка. Вона довговічна і проста у використанні, але навряд підійде для ресторанної справи через низьку швидкість роботи. Ручна механічна м'ясорубка вимагає для своєї роботи докладання досить великих зусиль на руків'ї, а отже, міцного кріплення до столу. Тому ручні м'ясорубки оснащуються струбциною.
- Електрична м'ясорубка. М'ясорубки з електроприводом не потребують струбцини і виготовляються в настільному або підлоговому виконанні.
- Універсальна м'ясорубка. Відрізняється від традиційної наявністю комплектів для терки, різання овочів і фруктів, віджимання соків. З таким приладом треба дбайливо поводитися, а фарш з такої м'ясорубки дуже щільний і хороший.
- Кухонний комбайн. У ньому теж є хороша м'ясорубка. Але мінуси такого електроприладу в тому, що процес подрібнення м'яса відбувається в робочій чаші за допомогою ножа-крильчатки, і в результаті фарш виходить однорідним, злегка збитим. Не всім до вподоби такий фарш. Також на відміну від комбайна, подрібнення продуктів у м'ясорубці відбувається безперервно: продукт закладається в м'ясоприймач і виходить через ґрати.
Крім перерахованого вище обладнання, яке є базовим для будь-якого ресторану або кафе, Вам також можуть знадобитися холодильні вітрини і столи, соковижималки, хліборізки, тістоміси, кавоварки, витяжки, знищувачі комах, посудомийні машини та багато іншого, не кажучи вже про різного роду кухонне начиння, без якого Вашому ресторану ну просто не обійтися.
Кваліфіковані фахівці нашої компанії, маючи величезний досвід реалізації проєктів різноманітних закладів громадського харчування (від фаст-фуд, піцерій і їдалень до престижних кафе і ресторанів), із задоволенням візьмуть на себе всі роботи з проєктування, підбору, постачання, монтажу та подальшого технічного обслуговування обладнання для Вашого ресторану (кафе) на прийнятних для Вас умовах. Телефонуйте!