Завдяки електрокип'ятильнику можна підігрівати воду до необхідної температури за мінімальний період часу. Сфера використання професійних кип'ятильників доволі широка, їх часто застосовують на різних виїзних заходах, а також на кухнях різних ресторанів та інших місцях, де є потреба нагрівати велику кількість води за мінімальний період часу. Можна з упевненістю сказати, що електрокип'ятильник є важливим тепловим обладнанням, яке повинно бути в різних місцях громадського харчування та інших місцях, де є необхідність у використанні кип'ятильників. Далі ми розповімо про основні типи цього обладнання, щоб ви могли зробити свій вибір.
Електрокип'ятильник наливного типу
Такий тип обладнання є найпоширенішим, тому що досить-таки простий у використанні, має доступну вартість і широкий асортимент різних моделей. Наповнювати резервуар потрібно самостійно і не забувати контролювати рівень рідини за допомогою спеціальної шкали, розміщеної на корпусі обладнання. Зазвичай такі моделі вважаються мобільними, їх можна встановити в будь-якому місці, тому що вони не займають великої площі та працюють від звичайної електромережі потужністю в 220В.
Електрокип'ятильники проточного типу
Такі кип'ятильники мають безперервне функціонування і дуже часто використовуються на підприємствах, в яких є велика необхідність в постійному підігріві води в необхідних кількостях, наприклад, це можуть бути місця громадського харчування або навчальні заклади. Резервуар наповнюється водою за допомогою підключення обладнання до водопроводу. Такі моделі обладнання споживають велику кількість енергії та потребують електромережі потужністю 380 В, що є не в кожному закладі. Такі моделі обладнання мають сучасний дизайн, просте управління, а також просту конструкцію, що забезпечує надійність та надійність обладнання.
Електрокип'ятильники гейзерного типу
Такі моделі обладнання мають особливу конструкцію, яка відрізняється від класичної, оскільки всередині резервуара розміщений спеціальний фільтр, у який вкладають заварку або каву. Найчастіше таке обладнання застосовують на лінії самообслуговування в місцях громадського харчування. Вони доволі-таки зручні, оскільки за кілька хвилин клієнт може отримати бажаний гарячий напій і насолодитися ним сповна;