Гастроємності - це важливе професійне обладнання, яке має бути на будь-якій кухні місця громадського харчування. Вони необхідні для того, щоб займатися приготуванням продукції, а також, правильно її зберігати. Але, на сьогоднішній день гастроємності представлені в широкому розмаїтті, тому досить складно зробити правильний вибір. Для того, щоб ви не прогадали зі своїм рішенням, ми розповімо про те, як правильно вибрати гастроємності.
Розмір GN: що він означає?
Якщо ви бачите на гастроємності маркування GN, то воно вказує на те, що обраний вами виріб має стандартний розмір, тобто, 53 см * 32,5 см. На сьогоднішній день є велика кількість розмірів гастроємностей, які можуть позначатися як GN 1/2 або GN 1/6 тощо. Перед тим, як робити свій вибір, ви маєте знати точний розмір обраного вами виробу, адже від цього залежить правильне викладення продукції. Знайти маркування, яке вказує на розмір виробу, ви можете на його дні або краєчку.
Чи дозволяється зберігання продуктів харчування в гастроємностях?
Будь-який професійний кухар скаже вам про те, що зберігати продукти в гастроємностях дозволяється. Це пов'язано з тим, що матеріали, з яких виготовлено виріб, не вступають у хімічну реакцію з їжею. Крім того, вони мають тривалий термін служби і без проблем очищаються. У гастроємностях ви зможете не тільки зберігати продукти харчування, а й готувати їх.
Чи є необхідність купувати вироби від європейських виробників, адже китайська продукція коштує в рази дешевше?
Перед тим, як зробити свій вибір, потрібно звернути увагу на те, яку якість сталі має обрана вами гастроємність, яку товщину стінок вона має та чи можна її мити в посудомийній машині. Якщо ви віддасте свою перевагу товарам, які виготовлені в Європі, то ви можете бути впевнені в тому, що вони виготовлені з дотриманням стандартів НАССР. Вони розраховані на експлуатацію за температурного режиму від -40С до +300С, а також стійкі до корозії і якісно оброблені.
Яка глибина має бути у гастроємності?
Усі моделі гастроємностей мають стандартну висоту, яка може бути: 2 см, 4 см, 6,5 см, 10 см, 15 см і 20 см. Важливим є не тільки глибина виробу, і його літраж.
Вибір форми для вітрини
Для того, щоб вибрати відповідну форму, вам потрібно буде знати параметри виставкового обладнання. Виходячи з цього, ви зможете розрахувати необхідну форму гастроємності, і правильно облаштувати вітрину.