Зараз піца - невід'ємна страва багатьох закладів громадського харчування.
Піца має давню історію, складну та невизначену. Перші письмові згадки слова "піца" сягають вульгарної латині міст Гаета (997 р.) і Пенне (1200 р.), а згодом і в інших італійських містах, таких як Рим, Л'Акуїла, Пезаро і так далі. Надалі в шістнадцятому столітті в Неаполі плоскому хлібу дали назву "Піца", яка походить від неправильної вимови слова "Пітта".
На той час піца була інструментом пекаря - тісто використовували для перевірки температури печі. Страва для "бідних", продавалася на вулиці і не вважалася кухонним рецептом протягом тривалого часу. До сімнадцятого століття, піцу покривали білим соусом. Пізніше він був замінений на оливкову олію, сир, помідори або рибу. Зараз для приготування справжньої італійської піци необхідне не лише дотримання правильної рецептури, а й використання в піцерії високоякісного обладнання.
За переказами, у червні 1889 року, на честь королеви Італії, Маргарити Савойської (Margherita di Savoia), кухар Раффаель Еспозіто (Raffaele Esposito) створив "Pizza Margherita", піцу, увінчану помідорами, моцарелою і базиліком, що були кольорами італійського прапора.
Вибрати й купити обладнання для піцерії ви можете на нашому сайті.