Ця історія присвячена Джанні Скварцоні, власнику піцерії на винос, що знаходиться в районі Валеджо-суль-Мінчо, Верона. Життя цієї людини кардинально змінилося після навчання в Університеті Піци.
Джанні Скварцоні сповнений світлих ідей. Він володіє особливим даром: правильно підбирати інгредієнти, чим може похвалитися далеко не кожен піцайолло. Однак, йому довелося чимало потрудитися, щоб досягти такого рівня майстерності, що дає йому змогу створювати во істину незрівнянну піцу. Але Джанні не з тих, хто зупиняється на досягнутому. Він практикує дві професії: піцайолло та інструктор школи водіння. Його життя розділилося на дві половини, кожну з яких він розвиває з величезною скрупульозністю. А в іншому ... давайте по порядку.
Уперше Джанні спробував приготувати піцу в 16 років, майже жартома. "Мій товариш по волейбольній команді, - пригадує Скварцоні, - був сином власника однієї піцерії в Бедіццолі, Брешія. І я, без особливих зусиль почав підробляти в цій піцерії у вихідні. Мені це сподобалося настільки, що через 3 роки я почав присвячувати вихідні вивченню мистецтва створення піци. Захоплення, яке потихеньку переросло в професію".
Попрацювавши якийсь час у цій піцерії, Джанні переїжджає до Марміроло, Мантова, і переходить в іншу піцерію. Все тільки починається для молодого піцаойоло, на новому місці він набирається досвіду й освоює ремесло протягом 10 років. "При цьому, як і раніше, працюючи тільки вечорами та у вихідні, - уточнює Джанні, - бо вдень я займався, як утім, і досі займаюся, своєю іншою пристрастю, яка переросла в професію, - навчанням водіння автомобіля". З Марміроло, Джанні Скварцоні перебирається на вулицю Віллафранка, Верона, де готує піцу наступні 10 років, після чого йде і з цієї піцерії. Разом зі своєю дружиною Донателлою Тосоні, він відкриває власну піцерію: "Super-Pizza". Сім'я пускає коріння у Валеджо-суль-Мінчо, Верона. Заклад працює з четверга по неділю з 18:00 до 21:30. "Мені, як і раніше, потрібно продовжувати викладати водіння", - жартує Джанні.
Багаторічний досвід роботи в цій сфері дає про себе знати. Super-Pizza пропонує дуже цікаву формулу, навіть з погляду пропозиції: вони випікають лише круглу піцу діаметром 0,5 метра, яку можна взяти з собою або ж скуштувати просто на місці. "Я завжди відчував, що я хочу навчитися більшого, розуміти більше і розвиватися в цьому напрямку. Я знав про існування Університету Піци і тому в 2007 році я туди і вступив. Я відвідав і успішно закінчив перших 2 курси, а також взяв участь у 3-му і 4-му технічних симпозіумах PizzaUp. Хочу сказати, що в Університеті за моїми успіхами уважно спостерігали і надавали мені всіляку допомогу. Не менш важливим стало також спілкування та обмін інформацією з колегами. З деякими з них я навіть зав'язав дружні стосунки. Суто з професійного погляду Університет мене глибоко перетворив як у знанні сировинних матеріалів, так і в розумінні того, що стосується техніки замішування тіста".
І це видно! Достатньо лише подивитися на довгий список спеціальної піци, якої зазвичай годі й шукати в піцеріях "на виніс". Пропозиція Super-Pizza серед класичної та спеціальної піци налічує понад 80 видів, одна красивіша за іншу.
Джерело: Компанія "Європейські Технології Обладнання"