Піцерії стали досить популярним напрямком у ресторанному бізнесі. При досить невеликих вкладеннях піцерія приносить непоганий і стабільний дохід.
Якщо Ви вирішили відкрити піцерію і вибрали вже необхідне обладнання для цього, в цій статті ми розповімо про такі, здавалося б, дрібниці, як інвентар і посуд для піцерії, але, як то кажуть, все складається з дрібниць і правильно підібрані посуд та інвентар допоможуть полегшити роботу кухарям і складуть позитивне враження у Ваших клієнтів.
Для виробництва піци на кухні Вам знадобиться:
1) лопата для піци - якщо піца випікається в печі на камені, ручку для лопати краще брати від 50-100см, залежно від розміру приміщення, де розташована піч;
2) щітка для печі;
3) сітки для піци - допомагають випікати тонку піцу, зручні в роботі і прискорюють процес приготування, завдяки тому, що через сітку краще проходить жар, також за допомогою сіток можна регулювати розмір піци;
4) форма для піци - також використовуються для випікання піци, більше для товстого тіста, можна вибрати для виробництва або сітки, або форми для піци, зовсім необов'язково використовувати в роботі і те, і інше;
5) контейнери для зберігання - можна використовувати як гастроємності з нержавіючої сталі з кришками, так і пластикові та полікарбонатні ємності для зберігання, застосовуються для зберігання вже підготовлених, порізаних продуктів, що дає змогу прискорити процес приготування піци;
6) пляшки для соусів - зазвичай використовують пластикові, можна і скляні;
7) ніж для піци - кругле лезо, зазвичай діаметр 10 см;
8) ножі для нарізання та чищення овочів і м'яса;
9) дерев'яні або краще пластикові дошки для нарізки м'яса та овочів.
Для подачі готової піци клієнту, залежно від позиціонування Вашого закладу, чи то фаст-фуд, чи то ресторан, подають:
1) у фаст-фудах зазвичай у картонній коробці, з пластиковими приладами;
2) у ресторанах - на дошках для піци або порцелянових тарілках, на столі також можна розмістити додаткові ємності з олією, оцтом і пармезаном.
В асортименті краще представити кілька видів піци, деякі практикують самостійний вибір клієнтом інгредієнтів для піци на свій смак.
Головне щоб піца була смачною і не дуже дорогою, тоді від клієнтів не буде відбою!