Велику гордість несе на своїх плечах нащадок видатного роду піцайоло, Гаетано Еспозіто, нащадок легендарного Рафаеле Еспозіто, який 1889 року створив піцу "Маргарита". Це дуже значуща і відома подія в історії сім'ї Еспозіто, але Гаетано, замість того, щоб купатися в променях слави своїх предків, зробив великий внесок у подальше облагороджування фамільної історії. "Першу піцу, - згадує Гаетано, - я поставив у піч для піци, коли мені було 11 років. Тоді мій батько Паскуале працював піцайоло при ресторані Умберто в Неаполі. Він брав мене з собою на роботу і я, мовчки, спостерігав, як він працює. Пильно стежачи за кожним його рухом, я навчився правильно замішувати тісто, начиняти піцу і рівномірно її випікати".
І так, піца за піцою, Гаетано набрався досвіду і став чудовим професіоналом. До такої міри, що 1989 року на святкуваннях на честь сторіччя від дня створення піци "Маргарита" він приготував піцу, яка виграла конкурс! "Моїй Маргариті присудили перше місце за найкращу методику замішування тіста, за підбір інгредієнтів, процес приготування і за презентацію" - згадує Гаетано. Кращого подарунка своєму знаменитому предку Рафаеле, Гаетано Еспозіто і придумати не міг. Тепер і він залишив свій слід в історії неаполітанської піци. Це був успіх, який набув світового резонансу, завдяки чому Гаетано Еспозіто став "Його Високоповажністю Послом Піци в усьому світі". Він зустрічався з папою Іоанном Павлом II, з президентами республіки, з сім'єю Савойя, з впливовими політиками, і світовими представниками цього мистецтва.
Заслужена слава зробила його "людиною-символом" італійської піци і затребуваним викладачем цього кулінарного мистецтва. Від Європи до США, від Японії до Австралії, в якому б місці світу Гаетано Еспозіто не зупинявся, він завжди викладає "мистецтво приготування піци" з любов'ю і пристрастю. Ресторан-піцерія, який він відкрив зі своїм сином Вінченсо, так і називається "Мистецтво піци". Ця назва повною мірою передає блискучу історію його життя і шлях, який він пройшов. Він взяв за основу чисті неаполітанські традиції і збагатив їх своєю креативністю, новими формами, методиками та інгредієнтами. Його піци: "Ока", "Маскйо Анджіоіно", "А Джіостра" і "Ла Конкілья" - є справжніми витворами кулінарного мистецтва. Еспозіто, як ми вже говорили раніше, на сьогоднішній день є символом і вираженням неаполітанського духу, і неаполітанської піци. Це людина, на честь якої торгова палата Неаполя вирішила спорудити пам'ятник "піцайоло-пасторе". І ні в кого не викликає подиву той факт, що створений найкращими скульпторами Неаполя, піццайоло-пасторе має риси обличчя саме Гаетано Еспозіто.