Ні для кого не стане відкриттям те, що холодильні та морозильні столи - це важливе обладнання, яке повинно бути присутнім на кожній кухні. Саме воно дає змогу правильно зберігати продукти, а також може використовуватися як робоча поверхня, що є важливим. Якщо віддавати свою перевагу сучасним моделям обладнання, то вони потішать вас своєю місткістю та комфортною робочою поверхнею. Залежно від того, наскільки завантажена ваша кухня, буде залежати вибір відповідної моделі обладнання. На сьогоднішній день пропонується велика кількість холодильних та морозильних столів, призначених для різних типів продуктів:
- Якщо вам необхідно зберігати продукти короткий період часу, то найкраще вибирати засклені конструкції, які мають внутрішнє освітлення;
- Для зберігання салатів найкраще підійдуть моделі, які мають відкидну кришку і стільницю;
- Для правильного зберігання піци найкраще обирати моделі, які матимуть гранітну стільницю й охолоджувану вітрину, а також гастроємності, які необхідні для зберігання начинок;
- Якщо вам необхідно зберігати кондитерські вироби, то ви можете вибрати модель холодильного столу, яка матиме тумби і листи;
Природно, що кожна модель обладнання має свої переваги, які важливо враховувати при виборі. Пам'ятайте про те, що потрібно обирати моделі обладнання тільки від відомих і сертифікованих виробників, так, як тільки так можна бути впевненим у безпеці, екологічності, а також, тривалому терміні служби обладнання;
На що звертати увагу під час вибору обладнання?
- Габарити. Важливим є габарити обладнання, а також його місткість. Відповідно до площі вашої кухні, ви зможете вибрати ту модель, яка не буде надто громіздкою або, навпаки, занадто маленькою, і зможе вміщати всю необхідну кількість продукції. Як правило, якщо кухня маленька, то обирають ті моделі, які мають місткість близько 220 л, а якщо кухня велика, то місткість обладнання може коливатися в діапазоні від 320 л до 450 л;
- Температурний режим роботи. Стандартні моделі обладнання працюють у температурному діапазоні +2° до +8°, але за потребою ви зможете обрати обладнання, що може працювати в діапазоні від -3° до +10°, якщо є потреба заморожування продукції;
- Матеріал стільниці. Вкрай важливо, щоб стільниця була виготовлена з якісного і надійного матеріалу, який не буде псуватися від постійної експлуатації, а також не втратить свій первинний зовнішній вигляд, навіть після тривалого періоду використання;
- Кількість шухляд. Це важливий параметр, оскільки завдяки йому ви зможете правильно розмістити всі продукти харчування і швидко їх знайти, в разі потреби.