Нині кожен виробник хлібобулочних виробів в умовах жорсткої конкуренції прагне не тільки забезпечити високу якість своєї продукції, а й правильно подати, "презентувати" її покупцю.
Тому одне з провідних місць в асортименті хлібобулочних виробів посідає нарізана продукція. Швидко та якісно нарізати свіжий м'який хліб на однакові порційні шматочки з мінімальними відходами виходить не завжди. Тоді на допомогу нам приходить хліборізка. Застосування хліборізки в умовах виробництва дає змогу максимально ефективно організувати робочий процес і мінімізувати ручну працю. Усі хліборізальні машини залежать від:
- способу управління - автоматичні, напівавтоматичні, ручні;
- виду ножа - з дисковим, рамним або серповидним ножем;
- способу установки - підлогові або настільні,
- типу нарізки - з фіксованою або регульованою товщиною скибочки хліба на виході;
В автоматичних хліборізках і завантаження хліба, і регулювання товщини скибочок відбувається без участі людини. У деяких моделях можлива опція інтелектуальної нарізки, тобто залежно від сорту хліба регулюється натиск ножів.
У напівавтоматичних - нарізка і налаштування товщини скибочок - автоматизовані, а завантаження хліба, на відміну від автоматичних, проводиться вручну. Ці види хліборізок оптимальні для закладів з високою і середньою прохідністю.
У ручних - всі процеси (завантаження, налаштування товщини і нарізка) здійснюються вручну оператором. Існує кілька видів ручних хліборізок: із завантаженням із фронтального боку машини та із завантаженням із заднього боку машини. Купити ручні хліборізки можна для кафе, барів, невеликих їдалень тощо.
Вважається, що найбільш ідеальним вибором для хліборізки вважається дисковий ніж. Такий ніж має форму диска із щербинами, також він має найкращу продуктивність і функціональність. У хліборізках із таким ножем може використовуватися електронне управління та система пакування.
На відміну від хліборізок з дисковим ножем, хліборізки з серповидним ножем менш продуктивні. Машини з таким типом ножа працюють наступним чином: нарізка проводиться ножем, для наступної нарізки спеціальний пристрій переносить ніж на потрібне місце.
Найпростіший тип ножа - це рамний ніж, що кріпиться до рами. Вона сама складається з двох частин, які рухаються в протилежних напрямках. В результаті чого і відбувається нарізка хліба. Рама не регулюється, тому щоб змінити товщину нарізки потрібно повністю замінити раму.
У таких хліборізках принцип роботи такий, що хліб під власною силою тяжіння лягає на ніж.
Через високу продуктивність хліборізки з рамними і серповидними ножами використовуються, в основному, на хлібзаводах, у хлібопекарських цехах, пекарнях. Така машина нарізає понад 1000 шматків.
Також усі машини для нарізання хліба поділяються на:
- машини з фіксованою товщиною шматка. Здебільшого, використовуються на пекарних виробництвах.
- машини з фіксованою товщиною шматка. Їх зазвичай купують ресторани, кафе.
Хліборізки мають різні варіанти розміщення:
- настільні хліборізальні машини. Невеликі, компактні моделі, які встановлюють у кафе, бари, їдальні. Більшість таких машин - однофазні;
- підлогові хліборізальні машини. Великі моделі, що мають високу продуктивність. Використовуються, зазвичай, на хлібзаводах, пекарнях тощо.
Хліборізки безпечні для користувача завдяки захисній ізоляції. Ніж (лезо) знімається для заточування, заміни та технічного обслуговування. Обладнання розраховане для безперервного використання протягом повної робочої зміни.
Наша компанія "Європейські Технології Обладнання" пропонує професійні хліборізки від кращих світових виробників. Якщо ви плануєте придбати недорогу хліборізку - придивіться до торгової марки Altezoro та їхніх хліборізок. Хліборізки преміум-класу представляє італійська компанія Rollmatic. Залежно від обсягу виробництва і розв'язуваних завдань завжди можна вибрати і купити хліборізку, яка найбільше підходить за технічними параметрами. Наші фахівці допоможуть вибрати необхідне обладнання з урахуванням індивідуальних побажань кожного покупця, і проведуть подальше сервісне та гарантійне обслуговування.