У будь-якому закладі громадського харчування, а особливо в кондитерських або пекарнях, не обійтися без професійного обладнання, такого як ротаційна піч. Сучасні види цього обладнання мають безліч особливостей і переваг, про які не завадить дізнатися не лише пекарю, а й людині, яка хоче відкрити свою справу.
Особливості ротаційного типу хлібопекарського обладнання
Хлібопекарське обладнання ротаційного типу є найефективнішим і найпопулярнішим видом печей. При цьому, не завжди найдорожчим. До того ж, ефективність її використання дає змогу не тільки отримувати високоякісні хлібобулочні вироби, а й заощаджувати на електроенергії загалом.
Ротаційна піч також є найпростішою у використанні. Особливо це стосується моделей, які мають повністю автоматичне керування. У печах, де потрібна більша участь людини в приготуванні продукції, з цим дещо складніше. Але, на якість готового продукту це жодним чином не впливає.
Принцип роботи ротаційних печей
У хлібопекарській індустрії давним-давно помічено, що різниця температур під час приготування негативно позначається на якості продукту. До того ж, робочий простір залишається незаповненим, оскільки в одній частині хліб пропікається, а в іншій залишається наполовину сирим. На жаль, але таке хлібопікарське обладнання, як конвекційна піч, не вирішить усіх проблем.
Навіть примусова подача гарячого повітря не дає змоги впоратися з цим. Вирішенням цієї проблеми стала поява такого обладнання, як ротаційна піч, яка об'єднує в собі всі найвдаліші рішення і методи приготування хлібобулочних виробів.
Завдяки автоматиці, хліб у ній не тільки перебуває в однакових умовах, а й постійно обертається навколо своєї осі. Це дає змогу обсмажити його рівномірно з усіх боків. У кінцевому підсумку це дає змогу економити за енергії, виробляти більше продукції, а також розширити асортимент хлібобулочних виробів.
Ротаційні печі бувають двох видів - газові та електричні. Кожен із них має свої плюси і мінуси. Який із них використовувати, вирішувати тільки вам. За великого бажання їх можна поєднати. Устаткування швидко окупається, завдяки постійному і безперебійному виробництву;
Організувати доставку ротаційної печі та іншого професійного обладнання для бізнесу у сфері громадського харчування можна також і в: Кривий Ріг, Одесу, Харків, Львів, Дніпро, Черкаси