Попри те, що гастроємності являють собою дрібний кухонний інвентар, вони є незамінними на будь-якій кухні громадського харчування. Адже можна приготувати їжу в першій тарі, а потім перемістити її в другу для тривалого зберігання, або, скажімо, транспортування. Гастроємності дають змогу забути про багато незручностей на кухні.
Що собою являють
Гастроємності - це особливий вид харчової тари, що виготовляється з металу та низки інших матеріалів. Він призначається для приготування їжі в печах, а також для демонстрації вже готових страв або ж їхнього зберігання. Вони мають величезну кількість переваг і незамінні в будь-якій сфері харчування.
Для зручності, багато брендів роблять спеціальне покриття, і гастроємність залишається без відбитків пальців після дотику. Такий вид тари користується великою популярністю у сфері демонстрації готової їжі. Незважаючи на те, що існує величезна кількість фірм, які виробляють гастроємності, тара випускається стандартизованих розмірів.
Такий підхід стандартизації дає змогу використовувати гастроємності з більшістю видів кухонного обладнання, починаючи від НВЧ-печей, до ротаційного та конвекційного. Стандартний розмір гастроємності - 53 сантиметри на 32,5 сантиметри. Решта розмірів мають розрахунок відношенню до стандартної тари, наприклад, 2/1 буде вдвічі більшою, а гастроємність 1/9 вдев'ятеро меншою.
Що стосується розмірів глибини гастроємності, то вони також стандартизовані. У глибину вони бувають від 2 сантиметрів і до 20. Це дає змогу зберігати або демонструвати різну їжу, зокрема супи, випічку, салати.
Популярний матеріал
Кожен матеріал, з якого виготовляється гастроємність, має свої переваги та недоліки. Найпопулярніший матеріал - харчова нержавіюча сталь. Він за своїми характеристиками є універсальним. Гарний контакт із плитою, довговічність, привабливість, простота експлуатації та гнучкість у використанні - усе це головні риси такої гастроємності.
Великої популярності набувають також додаткові елементи у виготовленні гастроємностей з нержавійки. Це можуть бути різні кришки, зручні ручки із застосуванням силікону, або навіть перфоровані лотки. Останнє - дуже потрібна річ. Вони можуть забезпечити повний відлив рідини, яка може утворитися під час приготування їжі, наприклад, конденсату.
Організувати доставку гастроємностей та іншого професійного обладнання для бізнесу у сфері громадського харчування можна також і в: Чернігів, Одесу, Харків, Львів, Дніпро, Полтаву.