Кожна людина, хто хоч раз стикався з замішуванням тіста, думала про спрощення цього нелегкого процесу. З таким важким завданням дозволяють справлятися тістоміси - побутові та професійні. Обидва ці обладнання мають свої тонкощі використання, які знати не зайва справа.
Що це за обладнання
Тістоміс являє собою унікальне кухонне обладнання, за допомогою якого можна легко, швидко і просто замісити тісто різної щільності і до певного стану. Будь-яка пекарня або ж місце громадського харчування, в меню якого присутня велика кількість випічки, не може без нього обійтися. Крім того, присутні також невеликі моделі, які дають змогу виконувати вищеописані операції на домашній кухні.
Види обладнання
Моделей тістомістів існує величезна кількість. Всі вони можуть незначно відрізнятися конструктивними особливостями. Головні відмінності, якими може володіти тістоміс - його вид. Сьогодні виділяють три види, серед яких S і Z-подібні, а також планетарні. Серед них помітно виділяється Z-подібний тістоміс, який більше схожий на фаршемішалку, ніж на тістомішалку.
Цей вид обладнання найбільш вузькоспеціалізований, оскільки підходить лише для виготовлення крутого тіста. Найпопулярнішими моделями є S-подібні, оскільки існує безліч рецептів, які легко готувати завдяки "способам" замішування тіста на цьому обладнанні;Планетарний тістоміс володіє найбільш широким набором функцій. Завдяки їм, планетарний тістоміс практично повністю може замінити кухонний міксер.
Незалежно від типу і виду, будь-який тістоміс здатен забезпечити власника такими позитивними моментами, серед яких помітно виділяються:
- автоматизований трудовий процес;
- великий рівень продуктивності;
- прискорену підготовку тесту;
- отримання якісного продукту.
Відмінність побутових моделей і професійних
Насамперед, побутовий тістоміс не розрахований на таку кількість навантажень як професійне обладнання. Друга головна відмінність це потужність. Професійні тістоміси набагато потужніші. Третя відмінність полягає в якості виконання моделі тістоміса. Нерідкі випадки, коли насадки побутового тістоміса просто ламалися від крутого тіста, або згиналися як папір. Четверта відмінність полягає у вартості - професійне обладнання коштує набагато дорожче.
Організувати доставку тістоміса та іншого професійного обладнання для бізнесу в сфері громадського харчування можна також і в: Одеса, Харків, Львів, Дніпро, Суми, Херсон