З 1940 року в продажу з'явилися мікрохвильові печі, і відтоді вони міцно засіли в категорії обов'язкового обладнання для будь-якої кухні. Ця техніка має безліч додаткових функцій, позмагатися з нею в цьому може хіба що конвекційна піч. Сьогодні багато хто задається питанням, чим відрізняється конвекційна піч від мікрохвильової.
НВЧ піч
У назві мікрохвильової печі присутня абревіатура НВЧ, яка розшифровується як "надвисокі частоти". Принцип роботи базується на нагріванні молекул води в клітинах оброблюваного продукту. Дане обладнання зазвичай не застосовується для випікання, а призначене для нагрівання, розморожування і приготування страв за заданими програмами.
Сучасні мікрохвильові печі також можуть бути додатково обладнані грилем, що дає змогу використовувати таку модель як духову піч. Мікрохвильова піч, обладнана конвекцією, може стати повноцінною заміною одразу декільком видам кухонної техніки.
Конвекційна піч
Конвектомат або конвекційна піч належить до високопотужного теплового обладнання для оснащення професійної кухні або інших підприємств громадського харчування. Важливо не плутати побутові духові шафи з функцією конвекції та повноцінні конвекційні печі.
В основі принципу роботи лежить рівномірний розподіл гарячого повітря по всій площі камери завдяки циркулярним вентиляторам або турбіни з функцією реверсу.
У чому різниця?
На перший погляд обидва прилади призначені для швидкої обробки продуктів, зосереджуючись на легкій кулінарії та зниженні часу на приготування. Якщо задуматися над тим, чим відрізняється конвекційна піч від мікрохвильової, відразу помітні основні нюанси.
Основна відмінність у способі приготування їжі. Конвекційні апарати забезпечують термічну обробку завдяки нагрівальним елементам, що генерують тепло, і вентиляторам, які це тепло розганяють. мікрохвильові печі використовують неіонізоване мікрохвильове випромінювання, яке проходить через продукт. Жир і вода в продукті поглинають випромінювання через діелектричне нагрівання, після чого тепло поширюється по всьому продукту. Також відрізняється час приготування і робоча температура. Конвекційні печі справляються із завданням швидше та за нижчих температур.
Організувати доставку конвекційної печі та іншого професійного обладнання для бізнесу в сфері громадського харчування можна також і в: Одеса, Харків, Львів, Дніпро, Кропівницький, Житомир