Можна без перебільшення сказати, що пароконвектомат - це важливе обладнання, яке повинно бути присутнім на будь-якій сучасній кухні. Ще в далекому 1976 році, відома компанія Rational порадувала випуском першого пароконвектомата, який швидко став популярним серед професійних кухарів. Основною перевагою такого обладнання стало те, що воно дало змогу готувати різні страви в режимі пари і конвекції, як разом, так і окремо.
Пар і повітря циркулювали з великою швидкістю по всій камері. Така система давала змогу забезпечити однакову температуру, завдяки чому страва виходила смачною і рівномірно обсмаженою.
Основні особливості обладнання б/в
З огляду на те, що в робочій камері протягом усього процесу приготування підтримується один і той самий показник температури і вологості, можна бути впевненим у тому, що продукти приготуються дуже швидко. Навіть якщо ви виберете пароконвектомат б\у, то це ніяк не вплине на якість продукту. Під час готування страву не потрібно перевертати, завдяки чому температура в камері не втрачатиметься.
В одній камері ви зможете відразу готувати кілька страв, що є вкрай зручним. Крім того, ви можете не переживати про те, що страви вберуть у себе запахи одна одної, адже цього не станеться. Також хочеться сказати, що страви, які були приготовані в такий спосіб, зберігають усі свої корисні властивості, тому ви зможете не тільки потішити своїх гостей смачними стравами, а й забезпечити їм отримання всіх вітамінів.
Які режими роботи є в обладнання?
- Приготування на пару. За такого режиму температура в камері коливається в діапазоні близько 100С. Такий режим забезпечує швидке приготування страв без використання жиру;
- Приготування в режимі конвекції. Такий режим передбачає приготування страв за температури до 270С. Такий режим чудово підходить для приготування м'ясних і рибних страв;
- Комбінований режим приготування передбачає робочу температуру до 250С. За такого режиму пар і конвекція поєднуються, що дає змогу готувати велику кількість страв і не сумніватися в тому, що вони будуть неймовірно смачними;
З усього вищесказаного можна зробити висновок, що на кожній кухні має бути професійне обладнання, яке дасть змогу готувати смачну їжу з мінімальними зусиллями.