Страви з м'яса, приготованого способом прямого обсмажування, є одними з найпопулярніших. Шаурма (шаверма) - це східна страва, основним інгредієнтом якої є обсмажене м'ясо баранини, свинини або курки, загорнуте в піту з додаванням спецій, соусів і салатів зі свіжих овочів.
Поділяють два типи апаратів для шаурми: газові та електричні, вони можуть бути з електроприводом або ручним приводом (шампур із м'ясом обертається вручну). Під час вибору цього обладнання слід звернути увагу на досить високе споживання електроенергії при використанні електричного апарату. На відміну від електричного, газовий апарат буде набагато економнішим, але при цьому його встановлення потребуватиме спеціального дозволу. Газовий апарат для шаурми може використовувати як природний, так і скраплений газ. Для прискорення часу готування і поліпшення якості приготованого м'яса апарати оснащені відбивачами тепла. А для більш зручної експлуатації передбачено оснащення піддоном для стоку жиру.
Принцип дії апаратів полягає в тому, що м'ясо насаджують на вертикальний рожен і обертають навколо теплових випромінювачів до своєї повної готовності. У міру обсмажування м'ясо знімається шарами по колу за допомогою ножа і в теплому вигляді додається до страви.
Надати апетитної скоринки вже готовій шаурмі Ви можете за допомогою контактних грилів.
За допомогою газового або електричного гриля для шаурми Ви можете не тільки почати бізнес з "нуля", а й урізноманітнити меню будь-якого кафе, ресторану і фаст-фуду.