Одна з причин популярності алюмінієвого посуду - це те, що алюміній є чудовим провідником тепла. Через цю якість тепло швидко та рівномірно поширюється нижньою частиною посуду, піднімається стінками та через кришку повністю оточує продукти приготування. Алюмінієві сковорідки особливо популярні у споживачів, оскільки дають змогу дуже швидко смажити їжу. Алюміній - легкий метал, близько однієї третини ваги сталі, тому на кухні він простий у використанні, а також не іржавіє.
Алюмінієвий посуд виготовляють здебільшого за допомогою таких методів: штампування і лиття. При штампуванні вироби штампують з великих алюмінієвих листів, а пізніше додають ручки та інші елементи.
Лиття: розплавлений алюміній розливають у форми, спеціально розроблені для кожного окремого посуду. Ці форми дають змогу врахувати товщину посуду, яка варіюватиметься в різних областях посуду для досягнення максимальної ефективності приготування. Наприклад, у каструлях і сковорідках дно може бути зроблене додатково потовщеним для чудового поглинання тепла, а стінки трохи звужені, щоб допомогти створити круговий рух тепла вгору й долілиць у каструлю. Литий посуд, як правило, важчий за штампований.
Що товщі стінки в алюмінієвого посуду, то довше він служитиме на кухні.
Після використання алюмінієвий посуд, як і більшість посуду, має охолонути до миття або замочування. Це проста гарантія від деформації, а також запобігання випадковим опікам під час використання. Сушіння одразу після миття допоможе зберегти зовнішній вигляд. Посуд треба вимити щоразу, коли він використовується.
Під час приготування сіль краще додавати після того, як вода закипить і перемішати, щоб розчинити сіль повністю, кислота або солоні продукти не повинні залишатися в алюмінієвому посуді, бо це може призвести до точкової корозії, це ж стосується і зберігання готових продуктів.
Алюмінієвий посуд можна мити в посудомийних машинах, проте слід дотримуватися обережності під час завантаження, щоб уникнути подряпин.
Плями і зміни кольору, які можуть з'явитися на алюмінієвому посуді, можна видалити за допомогою розчину: столові ложки винного каменю, лимонний сік або оцет на кожен літр води в посуді, потерти цим розчином, потім злегка протерти мильною губкою. Приготування кислих продуктів, як-от помідори, дасть змогу природним чином видалити плями, не впливаючи на приготований харчовий продукт. У посудомийній машині для видалення плям з алюмінієвого посуду можна використовувати неабразивний мийний засіб.
Купити якісний алюмінієвий посуд для професійної кухні Ви можете на нашому сайті. Посуд італійської торгової марки "Ballarini" виготовлений литим методом, з використанням антипригарного керамічного покриття, таке покриття вирізняється підвищеною міцністю і стійкістю до подряпин.